Ο KAΡKINOS Κ Η ΣΩΣΤΗ ΟΞΥΓΟΝΩΣΗ

Η κύρια αιτία για την εμφάνιση του καρκίνου ανακαλύφθηκε πριν από το 1923, και το 1931 η ανακάλυψη αυτή έφερε το βραβείο Νόμπελ στον εφευρέτη. Δυστυχώς, δεν είναι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο  που γνωρίζουν  αυτό, γιατί η αλήθεια ήταν κρυμμένη από το κοινό.

Το 1931 ο Γερμανός επιστήμονας Otto Warburg Heinrich (1883 – 1970) έλαβε το βραβείο Νόμπελ για την εύρεση της αιτίας του καρκίνου. Warburg γιατρός διαπίστωσε ότι ο καρκίνος είναι στην πραγματικότητα  αποτέλεσμα ένας μη-φυσιολογικός τρόπο ζωής.

why-is-this-kept-as-a-secret-learn-how-to-protect-or-help-yourself-in-the-fight-against-cancer2-514x600

Εξήγησε ότι η κύρια αιτία για τον καρκίνο είναι η μη-φυσιολογική διατροφή, η οποία καλύπτει κυρίως την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών που  δημιουργεί όξυνση του σώματος, καθώς και η σωματική αδράνεια του σώματος η οποία δημιουργεί επίσης ένα όξινο περιβάλλον που  ανεπαρκώς τροφοδοτείται με οξυγόνο.

Το Κύτταρο  με οξύτητα καταστέλλει το οξυγόνο, και η έλλειψη οξυγόνου στα κύτταρα δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον.

– “Η οξύτητα και η έλλειψη οξυγόνου είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος ” δήλωσε ο γιατρός Warburg. “Αν το σώμα σας είναι πολύ όξινο, θα στερείται αυτομάτως το οξυγόνο. Με την έλλειψη οξυγόνου, θα έχετε ένα όξινο σώμα. Όξινο περιβάλλον είναι στην πραγματικότητα ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο.

“Αν αφαιρέσουμε το 35% του οξυγόνου από ένα υγιές κύτταρο, μετατρέπεται σε καρκίνο σε μόλις δύο ημέρες», εξήγησε ο γιατρός Warburg.

Τα φυσιολογικά κύτταρα έχουν μια απόλυτη ανάγκη για οξυγόνο αλλά τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό. Αυτό είναι ένας κανόνας χωρίς καμία εξαίρεση.

Ιστοί όγκου είναι όξινοι και  οι υγιείς ιστοί είναι αλκαλικοί

Στην εργασία του «ο μεταβολισμό των όγκων στο σώμα” ο γιατρός Warburg εξήγησε ότι όλες οι καρκινογόνες μορφές πληρούν δύο βασικές προϋποθέσεις: την οξύτητα του αίματος και την υποξία (έλλειψη οξυγόνου).

Ανακάλυψε ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι αναερόβια (δεν αναπνέουν οξυγόνο), και δεν μπορούν να επιβιώσουν σε παρουσία υψηλών συγκεντρώσεων οξυγόνου.

Τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν μόνο σε ένα αναερόβιο περιβάλλον πλούσιο σε ζάχαρη. Υγιή κύτταρα ζουν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον γεμάτο από οξυγόνο,που επιτρέπει την κανονική λειτουργία τους. Τα καρκινικά κύτταρα, ωστόσο, ζουν σε ένα όξινο περιβάλλον φτωχό σε οξυγόνο.

Η οξύτητα και η αλκαλικότητα του σώματος εξαρτάται από την τροφή που καταναλώνουνμε

Με άλλα λόγια, η αλκαλικότητα του σώματος εξαρτάται από το τι τρώτε.

Όξινες ή αλκαλικές συνθήκες μετράται με την κλίμακα του ρΗ από 0 έως 14, και 7 είναι η ουδέτερη ζώνη. Η όξινη τιμή ξεκινά από 0 έως 7, και από 7 μέχρι 14 είναι αλκαλικό. Τα κύτταρά μας απαιτούν ένα ελαφρώς αλκαλικό pH, λίγο πάνω από 7.

Η τιμή ρΗ του αίματος σε ένα υγιές άτομο είναι μεταξύ 7,40 και 7,45. Αίμα αυτορυθμίζεται συνεχώς, προκειμένου να αποφευχθεί  η μεταβολική οξύτητα. Ωστόσο, μερικοί τύποι τροφών μπορούν να οξίνουν του αίματος και έτσι «μολύνουν» το σώμα.

Ποια τρόφιμα είναι όξινα?

Επεξεργασμένη ζάχαρη και τα παράγωγά της. Είναι η πιο επικίνδυνη τροφή, επειδή δεν περιέχει οποιαδήποτε πρωτεΐνη, λίπος, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι πλούσιο σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες που βλάπτουν το πάγκρεας. Τιμή του ρΗ του είναι 2,1 (πολύ όξινο).
Κρέας (όλα τα είδη)
Ζωικά προϊόντα – γάλα, τυρί, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι και αυγά
Εκλεπτυσμένη αλάτι
Εξευγενισμένο αλεύρι και τα προϊόντα που την περιέχουν, όπως τα ζυμαρικά, τα κέικ, τα μπισκότα και παρόμοια προϊόντα
Ψωμί, μαργαρίνη, η καφεΐνη, το αλκοόλ, τον καπνό.
Μεταποιημένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα που περιέχουν συντηρητικά, τεχνητά χρώματα, αρώματα, σταθεροποιητές, κ.λ.π.
Συνθετικά αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα.

7-most-alkaline-foodsΑλκαλικά τρόφιμα

Κάθε φρέσκα λαχανικά. Ορισμένα λαχανικά μπορεί να έχουν ξινή γεύση, αλλά γίνονται αλκαλικά στο σώμα.

Φρέσκα φρούτα. Για παράδειγμα, τα λεμόνια σώμα είναι αρκετά αλκαλικά, οπότε δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για την ξινή γεύση τους.

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά αλκαλικά.
Κεχρί είναι το μόνο αλκαλικές δημητριακά ολικής αλέσεως. Άλλες ποικιλίες είναι ελαφρώς όξινες, αλλά το “ιδανικό” δίαιτα πρέπει να έχει ένα ορισμένο ποσοστό της οξύτητας (20 τοις εκατό).
Το μέλι είναι αρκετά αλκαλικό
Χλωροφύλλη. Πράσινα φυτά περιέχουν χλωροφύλλη.
Νερό. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την παραγωγή του οξυγόνου. Βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι καλά ενυδατωμένο και να πίνετε μικρές γουλιές νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Άσκηση. Η άσκηση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αλκαλικότητα στον οργανισμό σας, γιατί θα παρέχει αρκετό οξυγόνο για το σώμα. “Καθιστική” lifestyle καταστρέφει την υγεία.
Χημειοθεραπεία Αυξάνει την οξύτητα

diatrofi-alkalikes

Η χημειοθεραπεία οξυνίζει το σώμα, στο βαθμό που πρέπει να φτάσει για αλκαλικά αποθέματα του, προκειμένου να εξουδετερώσει την οξύτητα θυσιάζοντας ορισμένα ορυκτά (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο) που βρέθηκαν στο οστά, τα δόντια, τα άκρα, τα μαλλιά και τα νύχια.

Για το λόγο αυτό, μπορούμε να δούμε ορισμένες αλλαγές σε ανθρώπους που λαμβάνουν χημειοθεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας μαλλιών. Άλλα φάρμακα μπορεί επίσης να επιδεινώσει την οξύτητα στο σώμα, και αυτά θα πρέπει να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο.

2Η σωστή pH

Όπως αναφέρεται, ο καρκίνος δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε άτομα που τρώνε υγιεινές τροφές, πιείτε άφθονο καθαρό νερό και να ασκείστε τακτικά.

Για να τρώτε σωστά, βεβαιωθείτε ότι σας παρέχει το 80 τοις εκατό των αλκαλικών τροφίμων και να αποφεύγουν όξινα προϊόντα, όπως αναψυκτικά, γλυκά, μπισκότα, το κρέας, το γάλα, τα αυγά και αλατισμένα σνακ. Μην κατάχρηση στο αλάτι και να το χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν λιγότερο – να χρησιμοποιείτε πάντα ανεπεξέργαστο αλάτι (όχι περισσότερο από 0,5 g ημερησίως).

 Εάν έχετε ήδη διαγνωστεί με καρκίνο, προσπαθήστε να alkalize το σώμα σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Πίνετε φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών, την εξάλειψη της χρήσης κάθε μορφής τοξίνες,  η πρακτική που εναλλάσσονται ζεστά και κρύα υδροθεραπεία και κάνετε τακτική σωματική δραστηριότητα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: