ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ονομάζομαι Γαλιατσάτος Ανδρέας και είμαι Ψυχοθεραπευτής της Σχεσιακής –Ψυχαναλυτικής μεθόδου (Relational Psychoanalysis & Psychotherapy), ειδικευμένος σε τεχνικές Νευρο-γλωσσικού Προγραμματισμού και Ομαδικός Θεραπευτής του Μοντέλου Διαπροσωπικής Διάδρασης του Irvin Yalom (USA). Είμαι μέλος της International  Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy (IARPP) και της American Group Psychotherapy Association (AGPA).

Η επαγγελματική μου πορεία ως θεραπευτής άρχισε να χτίζεται έπειτα από συνειδητή σκέψη, επιλογή και επιθυμία μου να συνταξιδεύω με τον άνθρωπο στο δύσκολο ταξίδι της αυτογνωσίας του, της αντιμετώπισης των δυσλειτουργιών του και της εύρεσης του τρόπου να ορίζει ο ίδιος την ζωή του.

Η 20της επαγγελματική μου εμπειρία ως υπάλληλος Ασφαλείας στο Athens Lidra Marriott μου έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψω σε όλες τις ηπείρους και να έρθω σε επαφή με πολλούς πολιτισμούς και διαφορετικές κουλτούρες αλλά κυρίως και με βοήθησε να κατανοήσω ότι κανένα ταξίδι δεν είναι απολαυστικό όταν δεν ξέρεις ποιος είσαι ή όταν δεν έχεις ταξιδέψει εντός σου και κανένας προορισμός ή άνθρωπος δεν σου εξασφαλίζει την ευτυχία και την γαλήνη όταν δεν έχεις δημιουργήσει τον χώρο για αυτό μέσα σου.

Επιζητώντας λοιπόν να αγγίξω βαθύτερα τον εαυτό μου και τον άνθρωπο αποφάσισα να κάνω στροφή στην καριέρα μου ξεκινώντας εκπαίδευση ως ψυχοθεραπευτής, αφήνοντας το γνωστό και ασφαλές .

Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές μου σπουδές, προσέγγισα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον χώρο του διαλογισμού ως μία τεχνική που επιτρέπει στο άτομο να παραμείνει στο παρόν όντας ο ίδιος παρών σε αυτό που του συμβαίνει απαλλαγμένος από περιττές σκέψεις που αφορούν σε προσδοκίες για το μέλλον ή εμπειρίες του παρελθόντος. Ο διαλογισμός ως μία κατάσταση ύπαρξης δίνει την δυνατότητα στον αναλυόμενο να ανακαλύψει το δυναμικό του και να βιώσει τον εαυτό του σε μία ολότητα ερχόμενος σε επαφή με το σώμα του, τις βαθύτερες ανάγκες και συναισθήματα του και την γαλήνη που επιφέρει η απουσία των αγχωτικών, επαναλαμβανόμενων, καθημερινών σκέψεων.

Βρίσκομαι σε σταθερή προσωπική θεραπεία καθώς και σε διαρκή εποπτεία Σχεσιακού-Αναλυτικού τύπου για τα ατομικά μου περιστατικά με τον Μαθιούδη Κώστα και για τις Ομάδες Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων που συντονίζω με τον Χαραλαμπίδη Σταύρο.

Μέλος της Διεθνής Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας IARPP New York

Καθώς η γνώση δεν σταματά ποτέ είμαι σε επαφή με όλες τις εξελίξεις του κλάδου μου, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές πιστοποιήσεις υψηλού επιπέδου και παρακολουθώντας ευρωπαϊκά συνέδρια και σεμινάρια ψυχιατρικής, ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας.

%d bloggers like this: