ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η ψυχοθεραπεία αποτελεί ένα διευκολυντικό μονοπάτι ώστε το κάθε άτομο να έρθει σε επαφή με τον πραγματικό του εαυτό και ταξιδεύοντας σε «σκοτεινές» πολλές φορές εσωτερικές περιοχές να ανακαλύψει όλα όσα φωτίζουν και δίνουν νόημα στην ζωή του.

Ένα τέτοιο ταξίδι αυτογνωσίας ξεκινάει συνήθως όταν υπάρχει κάποιο ψυχικό ή σωματικό σύμπτωμα, ένα τραυματικό γεγονός ή κάτι που βιώνεται ως δυστυχία. Όταν υπάρχουν σκέψεις που παγιδεύουν ή ακόμα όταν συναισθήματα όπως ο θυμός, η θλίψη, το άγχος βιώνονται δυσβάσταχτα. Όταν οι διαπροσωπικές σχέσεις βιώνονται χωρίς ικανοποίηση και απόλαυση και η καθημερινότητα γίνεται ρουτίνα και ατέρμονη επανάληψη χωρίς χαρά και πληρότητα.

Σκοπός είναι μέσα από την δέσμευση του ατόμου σε μία σταθερή και εξελικτική πορεία γνώσης, να αντιληφθεί τον εαυτό του, την ζωή του και τον εσωτερικό του κόσμο ως ένα ασφαλές σπίτι, ακλόνητο από εξωτερικές επιρροές και απειλές και απαλλαγμένο από «περιττά αντικείμενα» και δυσλειτουργικές κληρονομιές.
Η προσέγγιση που ακολουθώ είναι ένας συνδυασμός της Σχεσιακής Ψυχοθεραπείας-Ψυχανάλυσης με το Γνωσιακό-Αναλυτικό μοντέλο ψυχοθεραπείας.

%d bloggers like this: