Η μάχη με τον εσωτερικό σαμποτέρ!

Η μάχη με τον εσωτερικό μας σαμποτέρ, μπορεί κάποιες στιγμές να δώσει και κάποια καλά, πέρα από την αναβλητικότητα και τις αντιστάσεις.

Είναι σημαντικό να κάνουμε το διαχωρισμό μέσα μας, προκειμένου να κατανοήσουμε αν πρόκειται για κάτι που θα μας προστατεύσει από ένα βήμα για το οποίο δεν είμαστε έτοιμοι ή αν θα μας βάλει εμπόδια σε κάτι που θέλουμε να πετύχουμε ή αν είναι μία λούπα για κάτι που μας έχει εμφυτεύσει κάποιο σύστημα (πχ το οικογενειακό).

Ο σαμποτέρ προτιμά συχνά την “προστασία” του απάνεμου λιμανιού, από το να βγει και να ταξιδέψει στα ανοιχτά. Προτιμά να μείνει αγκιστρωμένος στα ρηχά, παρά να ταξιδέψει σε αχαρτογράφητα νερά. Όσο κι αν θες εσύ να τα ανακαλύψεις.

Όταν ο θεραπευτής σου δείχνει την ύπαρξη του σαμποτέρ, αμέσως όλα δομούνται και δίνεται ένα νόημα για πολλά θέματα που δε μπορούμε να νοηματοδοτήσουμε, όταν αγνοούμε την ύπαρξη του. Αναγνωρίζοντας την ύπαρξη του σαμποτέρ, έχουμε αυτομάτως βρει την ρίζα ενός προβλήματος που απλώνει εμπόδια εντός της ψυχής μας.

Ο σαμποτέρ υπάρχει σε όλους μας σε κάποιο βαθμό. Όταν νιώσουμε πως προσπαθούμε να οδηγήσουμε το αυτοκίνητο με ανοικτό χειρόφρενο, τότε μάλλον εκείνος μας φανερώνει κρυφά την ύπαρξή του.

Έτσι λοιπόν, με την καθοδήγηση του θεραπευτή μας μπορούμε, σιγά να προσπεράσουμε τα εμπόδια του επίδοξου σαμποτέρ, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από αποτυπώματα του παρελθόντος στο σύστημά μας!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: