ΓΕΛΙΟ ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΙΑΚΗ

 

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΙRVIN Yalom. (COGNΙTIVE ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ)
ΧΑΡΑ Κ ΕΝ + Θε + ΟΥΣΙΑ σμος !!

Η χαρά κλειδί για οποιαδήποτε μεταμορφωτική αλλαγή!

ποτέ δεν μεγαλώνουν

                        Όταν έχεις αποφασίσει να βαδίζεις σε συνεχόμενες Αλλαγές στην Ζωής σου, κ εγκαταλείπεις το ψυχαναγκαστικό έλεγχο που εσφαλμένα νομίζεις ότι σε ασφαλίζει, μα στην πραγματικότητα σε εμποδίζει, ανακαλύπτεις ότι υπάρχει ένα Μέγα εργαλείο βοήθειας!
Αυτό το σημαντικό εργαλείο μεταμορφωτικής αλλαγής είναι η συνειδητή Χαρά!
γέλιο 1
                        Η χαρά είναι κραδασμός! Μπορεί με γέλιο, κίνηση, γαλήνη, Ειρήνη, διαύγεια του Πνεύματος, να σωματικοποιηθει βαθιά σαν ντους σε όλα τα κύτταρα κ να εκφραστεί με αισθήματα ανιδιοτελής καλοσύνης κ αγάπης! Συνοδεύεται με ένα Πολύ χαλαρωμένο αίσθημα, παρόλο που δεν γνωρίζεις τι θα σου φέρει το μέλλον.
Όταν λοιπόν δίνεις άξια κ αυτοαξια στην Χαρά σου κ αφήνεσαι ……. μέχρι να σε γεμίσει με πληρότητα, τότε θα λύσει όλα τα εμπόδια σκλήρυνσης σου που προκάλεσαν οι σκεπτομορφες των προσδοκιών σου που δεν εκπληρώθηκαν στο παρελθόν σου. Ενώ τα εμπόδια, ως ανεκπλήρωτο γραμμάτιο εκ του παρελθόντος, όλο κ γιγαντώνονται, κ εμφανίζονται όλο κ πιο αυτοκαταστροφικά κ επιθετικά για το φρέσκο ​​Εδώ κ Τώρα, ο κραδασμός της Χαράς ως Δαβίδ γκρεμίζει κ μαλακώνει τα πάντα.
                       Η χαρά αφήνει το κενό μεταξύ των Εγώ ρόλων σου, να μεγαλώνει να μαλακώνει κ να τους λιώνει.
οι ευθυμίες κορίτσι και άλματα σε ξύλο χειμώνα
                       Η χαρά στην πραγματικότητα δεν είναι μια μεταμορφωτική αρχή. Είναι μια ενέργεια, η όποια άπαξ κ ενεργοποιηθεί, σου δίνει την δυνατότητα, απλά να ΕΊΣΑΙ. Να είσαι σε μια χαραρωμενη κατάσταση, ανοιχτή για άλλες μεταμορφωτικές ενέργειες, που μαγνητίζεις από τα βαθύ της καρδίας σου.
                      Μερικοί από εσάς έχουνε κάνει μια συμφωνία με τον εαυτό τους, στο να χαίρονται κ να βιώνουμε την χαρά μόνον όταν παίρνουνε ότι προσδοκούν. Όταν Δεν δικαιώνεσαι στις απαιτήσεις σου που έφτιαξες στο παρελθόν, τότε εγκλωβίζεις κ οπισθοδρομεί το παρόν σου κ δημιουργείς μια κατάσταση συγκρατημένης Χαράς.
Έχεις δηλαδή τον κραδασμό της Χαράς, μα τον μειώνεις με την άνωθεν συμφωνία. Όταν το κάνεις αυτό, γίνεται η χαρά πόνος, καθώς δεν της επιτρέπεται να εμφανιστεί Ολοκληρωτικά. Κ επειδή πολλοί από εσάς, έχουνε αρκετή πίεση από της πλουσιοπάροχες απαιτήσεις προσδοκίες των Εγώ Θελων σας, κ όλες θέλουνε “ΠΡΈΠΕΙ” να εκπληρωθούν, σας οδηγεί τελικά ο πόνος να βροντοφωνάξει κ να μειώνεται στο ελάχιστο η χαρά. (Απαιτήσεις-προσδοκίες για την απόδοσης, την προσωπικής εικόνας Αγάπης, την προστασία, για τις κοινωνικές επαφές, για το σώμα για τις εξαρτήσεις κλπ κλπ)
                      Έτσι όταν δεν δικαιώνεσαι στις προσδοκίες σου, παίρνεις την χαρά από την φυσική εκφραστική της φύση που ενυπάρχει εντός σου, κ την μεταλλασεις σε πόνο. Με αυτόν ακριβώς το τρόπο παίζεις με την χαρά σου! Πάντως η χαρά είναι μια ενέργεια, η όποια ενυπάρχει ως Μέγα ευλογία σε καθέναν από εσάς, ειτε το πιστεύεται είτε όχι.
Γιατί πιστεύεις ότι μπορείς να προκαλέσεις τόσο πολύ πόνο? Για να μεταλλάξεις ένα τόσο φυσιολογικό συμβάν ευλογίας σε πλήρη Εγώ παθητικότητα μάλλον είσαι Μέγας αλαζών. Μάλλον βρίσκεσαι σε ύβρη προς την Ζωή. Ως ένας ενδυναμη ευλογημένος της Χαράς, μπορείς να δεις τι μιζέρια προκαλείς δημιουργείς στο υλικό συναισθηματικό κ νοητικό σου σώμα. Μπορεί να χρησιμοποιείς την χαρά ως επιβράβευση ειτε ως τιμωρία, ανάλογα στο πως μπόρεσες να εκπληρώσεις τις προσδοκίες σου, αντι να αφήσεις την Χαρά Πηγαία Ελεύθερα σε Ροή να σε Διαπεράσει.
                      Άσε την να Δουλέψει ΜΕ κ ΓΙΑ εσένα, καθώς αυτό είναι η Φυσική της κατάστασή της.
πράσινος
                      Η ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΟΥ!
Όταν αναπνέεις ενδυναμώνεις, το γλυκό κραδασμό της Χαράς, η οποία βιώνεται κ συνειδητοποιείται κ στο υλικό κ στο συνθηματικό επίπεδο σου! Κάθε αναπνοή είναι εκεί, από την στιγμή της γεννήσεως μας, Ξανά κ Ξανά ώστε να μεταφέρει στον συνειδητό τον κραδασμό της Χαράς. Είναι μια φυσιολογική υπαρξιακή κατάσταση να αναπνέεις. Όταν εμποδίζεις την αναπνοή σου από την ολική κίνηση της, θα βιώσεις σίγουρα αρκετό πόνο. Καταπιέζονταν την αναπνοή σε ρηχοτητα νεκρότητα κλπ είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστεί “Πόνος”. Η χαρά μπορεί να βιωθει φυσικά όσο αναπνέεις. Κάθε φόρα που αναπνέεις, δημιουργείς ΧΑΡΆ. Όταν αναπνέεις πιο δυναμικά στο φυσικό, τότε ανεβαίνει η Ευτυχία σε βαθύτερη πνευματική κ εκφραστική σφαίρα.
                     Πάρε τώρα μια στιγμή της Σιωπής κ ησύχασε. Αναπνεύστε βαθιά κ νιώσε την την κραδασμικοτητα, που διάμεσου της εισπνοής εκπνοής αναδύεται. Αυτός ο κραδασμός σε ανασηκώνει, έτσι ?? Παρατήρησε ότι είναι ένας γλυκός κραδασμός που ανασηκώνει την Χαρά!
Η Χαρά ενυπάρχει από …… Πάντα εντός σου.
σφραγίδα Ευτυχία
                     Ως αφέντης της Χαράς, επέλεξες κάποιες φορές να μην θέλεις να την Νιώθεις !!
Άφησε παντού στο σώμα σου, σε κάθε κύτταρο σου, να εισχωρήσει η Χαρά, όταν αναπνέεις. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αισθανθείς το παθιασμένο της Ζωής εάν δεν καραδενεσαι εντός της Χαράς. Η χαρά είναι η γέφυρα στην Ζωή. Η χαρά είναι το ποιο φυσιολογικό του κόσμου. Το σώμα κραδενεται εύκολα στην χαρά. Ακόμα κ ο νους σου, γνωρίζει γιατί Την επιθυμεί. Έχει διαισθανθεί ότι όταν υπάρχει μεγάλος Πόνος, η χαρά είναι ένα καλό εργαλείο. Αυτό που δεν έχει ακόμα καταλάβει πλήρως ο νους, είναι Το γιατί ?? οφείλει να αφεθεί τελείως στην ροή Της Χαράς δίχως έλεγχο.
            Στην Χαρά διαστέλλεται η ενέργεια κ έτσι ρέει κ στα 3 σώματα. Σώμα κ καρδία αρχίζουμε να χαλαρώνουνε, ενώ ο νους χάνει κάθε έλεγχο, ανεβαίνει κ γίνεται Α – νοητός. “Τι συμβαίνει τώρα με εμένα ??” “Πως μπορώ εγώ να κρατήσω τον έλεγχο κυριαρχία κ να είμαι σίγουρος, ενώ αυτόματα χάνω τις αμφιβολίες, προσδοκίες κ απαιτήσεις μου ??” Όταν λοιπόν κυριαρχεί η Χαρά, αυτόματα ο Νους αποχαιρετάει όλες τις προσδοκίες κ έλεγχους για το μέλλον, νόρμες κ έμμονες από το παρελθόν κ Ζει στο εδώ κ Τώρα. Εάν ο Νους δεν μπορεί να αφεθεί, Δεν μπορεί να χαλαρώσει, τότε Δεν δύναται να συνδεθεί πλήρως με Την Χαρά.
Όλα τα άνωθεν ίσως να ακούγονται αισιόδοξα, κ οτι όλα τα απαισιόδοξα δύνανται με μια απλή ανασουλα Χαράς να αλλάξουμε αυτοστιγμη μαγικά. Οφειλω να σημειώσω για την πρακτική … δυο λέξεις ακόμα. Βελτιοδοξία κ μέθΟδο.
Όμορφο κορίτσι άλματα στην παραλία.  Concept για διακοπές - φωτογραφία απόθεμα
                    Η μεταμόρφωση κ αλλαγή μιας σκεπτομορφης Ζωής … στο Νανοχιλιοστο ανάμεσα σε δυο Νευρώνες του εγκέφαλου, ίσως να είναι η συντομότερη κ η πιο απέραντη απόσταση σε Όλο το Σύμπαν!
Δείτε γέρος
                    Όταν κυριαρχεί η Χαρά, οι απαιτήσεις μας διαλύονται μέσα στην ευεξία. Θα μπορούσαμε ακόμα να πούμε ότι …… όταν κυριαρχεί η Χαρά, ο νους είναι ολοκληρωτικά δοσμένος στο Πνεύμα! Το μυαλό μας δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε διαφορετικά συναισθήματα σε ετούτο το πεδίο. Σαν παρατηρητης σε ταινία μπορείς να βιώσεις-συνειδητοποιήσεις, εντός πεδίου, οπως …. Φόβο, Θυμό, Λύπη, πένθος, Χαρά Εν ΘοΥσια σμο κλπ. Η χαρά φέρνει ένα κύμα τσουναμι από συναισθήματα στην επιφάνεια, που θέλουνε να βιωθουνε.
Όταν οι Γυναίκες επιτρέψουν να συναισθανθούν την Χαρά, πολύ σύντομα θα έρθουμε σε επαφή με το ριζικό κοκυχα, 1ο ενεργειακό Τσάρκα.
Όταν οι Άνδρες επιτρέψουνε να συναισθανθούν την Χαρά, πολύ σύντομα η συνηδητοτητα τους θα οδηγηθεί στο Τσάρκα της καρδίας τους. Γιατί αυτή η διαφορά ??
Διότι πάντα η Χαρά σε οδηγεί εκεί όπου δυσκολεύεσαι να συναισθανθείς. Οι γυναίκες διστάζουν να πάνε στο κάτω σεξουαλικό κέντρο διότι δεν θέλουν να είναι όπως οι άνδρες, κ οι άνδρες ανησυχούν να τολμήσουν να αφεθούν στο καρδιακό τους κέντρο μην τυχόν κ γίνουνε όπως οι γυναίκες. Οι γυναίκες κρυφοπιστευουνε, ότι εάν αφεθούν στο σεξουαλικό κέντρο, θα γίνουνε αλαζονικά εγωιστικά όντα (άσε που υπάρχει κ η κοινωνική εκκλησιαστική πεποίθηση της πόρνης). Κ οι άνδρες κρυφοπιστευουνε ότι εάν ακουμπήσουν το καρδιακό τους κέντρο, άπλα θα γίνουνε ευάλωτοι κ θα τους εκμεταλλεύονται (άσε που υπάρχει κ η κοινωνική πεποίθηση “οι άνδρες ΔΕΝ κλαίνε, κ εάν είσαι συναισθηματικός τοτε είσαι ένα πουστρακι”).
γυναίκα δόντι γυναίκα
                   Η αναπνοή δεν λέει πότε ψέματα, οπότε επέτρεψε με την αναπνοή να κραδανθεις εντός της Χαράς, ώστε να σε παει ακριβώς εκεί που πρέπει να Πας !!
Σε διαλογισμούς γέλιου κ Mystic Rose Του OSHO, από τον έντονο κοιλιακό κραδασμό του γέλιου, χάνεται που ακριβώς είναι το δάκρυ του γέλιου κ που του κλαματος, όπου ως παρατηρητης δύναται να βιώσεις κ να καθαρίσεις ολάκερη την Ζωή σου. Είναι σαν το παιδικό βιβλίο Η Πολυαννα κ το παιχνίδι της Χαράς, να περάσει σαν ταινία εμπρός του τρίτου οφθαλμού σου !! (Ένα από τα ομορφότερα κ πιο άπλα βιβλία που άγγιξαν την ύπαρξη μου Η Πολυαννα κ το παιχνίδι της Χαράς της Πόρτερ Χ. Ελενορ / εκδόσεις ΙΣΝΒ κ Άγκυρα).
Όταν προσπαθήσεις να δεις κ να κρατήσεις την Χαρά, ΔΕΝ θα έχεις επιτυχία καθώς ο Νους δεν μπορεί να ΔΕΙ την Χαρά. Ο νους σου δημιουργήθηκε έτσι …. ώστε να μπορεί να βλέπει Μόνον ότι είναι μέσα από στην διπολική θέαση κ στη διαχωριστική ψευδαίσθηση του, κ πότε δεν μπορεί να αναγνωρίσει την Ολότητα Ενότητα του Θεού. Ο νους Δεν μπορεί να Δει την Αγάπη. Ούτε το θάρρος. Ούτε ΤΗΝ Συμπόνια. Ούτε την άνευ Όρων Αποδοχή. Γι αυτό τον λόγο άλλωστε ο Νους, δεν μπορεί να κοντρολάρει τίποτε από Όλα τούτα. Ναι, ΑΥΤΌ είναι ένα Θαυμάσιο Δώρο! Για μερικούς, όλο αυτό βιώνεται, όχι ως Δώρο, άλλα ως επίθεση. Το να μην υπάρχει Έλεγχος πάνω σε όλα τα άνωθεν, κ την αδυναμία να αντιληφθούμε την παρουσία αυτών στο ΕΔΏ κ ΤΏΡΑ.
μικρά απόλαυση γέλιο
                  Η χαρά δεν είναι ότι θα αφαιρέσεις κάτι από κάποιον. Η χαρά είναι πλήρης. Είναι αυτοπαρακινουμενη κ αυτοδημιούργητη. Όταν βιώνεις την Χαρά, δεν προσπαθείς να δρομολογήσεις κάτι ώστε να επιβεβαιώσεις την εμπειρία σου. Κάθε μορφή Ενέργειας, που ολοκληρωμένα κυματίζει κ διαπερνάει την ύπαρξη σου, δεν χρειάζεται εξωτερικές επιβεβαιώσεις. Είναι !! Αυτό όμως που συμβαίνει είναι ότι κυματίζει κραδαινεται προς τα έξω κ κολλάει στους εξωτερικούς την συχνότητα της. Στην Ολοκληρωμένη Ενέργεια Εντός, ανήκουν η Άνευ αποδοχών Αγάπη, Συμπόνια, Θάρρος, άνευ αποδοχών Αποδοχή.
Έτσι εάν είσαι ήδη εντός της Χαράς λουσμένος σε άνεση, εάν κολυμπάς ήδη στον πλήρη κραδασμό της, δεν θα γυροφέρνεις ψάχνοντας κ ρωτώντας “Είμαι άραγε κιόλας στη Χαρά μέσα ??” Εάν ευλογημένα κολυμπάς εντός της Αγάπης …… Δεν θα ρωτάς “Βρίσκομαι κιόλας εντός της Αγάπης άραγε?” Εάν εξασκείς συμπόνια κ αποδοχή του Γεννηθητο το θέλημα Σου, τότε δεν θα Ρώτας “Δείχνω άραγε Συμπόνοια>? Είμαι αρκετά συμπονετικός ??” Είσαι κ κραδενεσαι άπλα εντός της Ολότητας. Σε κάθε εισπνοή σου εισέρχεται, κ σε κάθε εκπνοή σου εξέρχεται το ΕΝ!
το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο
                 Η χαρά θα σε συνδεσει με το σώμα σου κ με μια βαθια επίγνωση για αυτό. Έτσι όταν θα είσαι ολόκληρα κ πλήρης εντός της χαράς, θα είσαι σε μεγαλύτερη επίγνωση με το σώμα σου, με τις ανάγκες του, με τις αντιπάθειες του, με τις επιθυμίες κ προσδοκίες του. Θα έχεις την Σοφία τα χειριστείς με πιο καθαρή επίγνωση. Όταν θα είσαι πλήρης κ ολόκληρα εντός της Χαράς, θα ανέβει η όρεξη σου για “κίνηση”. Συγχρόνως αναπτύσσεται η ενσυναισθηση κ η άνευ όρων Αγάπη των Πάντων. Η χαρά αναπτύσσει κ εξελίσσει την επιθυμία κίνηση προς την Προσωπική Ολοκλήρωση. Είναι άπλα κομμάτι του Φυσικού Όλου.
Κυρ σκάσει με ακτίνες μορφή σύννεφα διάνυσμα
                 Μακάρι να διάβασες ανάμεσα στις λέξεις, εάν όχι ….. σε παρακαλώ ξαναδιάβασε το …….. με χαρά, μια ακόμα φόρα.
Οποιαδήποτε θεραπευτική μέθοδος ή τεχνική αναφέρεται και περιγράφεται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν αντικαθιστά την ιατρική, ψυχολογική, ψυχιατρική διάγνωση και θεραπεία, ή οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή. Οι εναλλακτικές θεραπείες και οι διαλογισμοί αποτελούν θαυμαστά βοηθητικά εργαλεία για τη συναισθηματική, νοητική και σωματική ισορροπία και ευεξία του ατόμου και μπορούν κάλλιστα να εφαρμόζονται παράλληλα με οποιαδήποτε θεραπεία της συμβατικής ιατρικής, αφού βοηθούν ολιστικά τον άνθρωπο και προάγουν τη συναισθηματική και ψυχοσωματική του αρμονία. Οι όροι «θεραπευτής» και «θεραπεία» χρησιμοποιούνται με την ευρεία έννοια των όρων και δεν ταυτίζονται με τους όρους που χρησιμοποιούνται από την κλασική ιατρική, ψυχολογία και φαρμακευτική.
Ευχαριστώ.
Ανδρέας Γαλιατσατος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: